Викладіть відбивні на велику страву з бортиком, полийте маринадом, ретельно перемішайте. Накрийте відбивні харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 1-2 години.
Дістаньте відбивні з холодильника за 20-30 хвилин до приготування. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямого жару.
Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Смажте відбивні під кришкою в режимі прямого сильного жару до бажаного ступеня готовності (4-6 хвилин – слабкий ступінь прожарювання, м’ясо всередині залишається яскраво-рожевим). Один раз переверніть. Наприкінці приготування на відбивних повинен з’явитися характерний для гриля візерунок.
Зніміть з вогню та залиште на 3-5 хвилин. Подавайте відбивні гарячими, за бажанням зі скибочками лайма.
ІНГРІДІЄНТИ
ДЛЯ МАРИНАДУ
4 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. свіжого соку лайма
1 ст. часнику, видавити через прес
1\2 ч. л. крупної морської солі
1 ч. л. меленого насіння коріандру
1 ч. л. меленої зіри
1\2 ч. л. меленого імбиру
1\2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
16 відбивних з м’яса ягняти, кожна завтовшки 2 см, зрізати зайвий жир