dish image 38

ГРУДИНКА ПО-АМЕРИКАНСЬКИ

  • КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ

    б ПОРЦІЙ
  • ЧАС ПІДГОТОВКИ

    15 ХВИЛИН
  • ЧАС МАРИНУВАННЯ

    6-8 ГОДИН
  • РЕЖИМ СМАЖЕННЯ

    НЕПРЯМИЙ СЛАБИЙ ЖАР (1 10-120 °С)
  • ЧАС СМАЖЕННЯ

    6-8 ГОДИН ПЛЮС 1-2 ГОДИНИ
  • ПРИЛАДДЯ

    ВЕЛИКИЙ ПІДДОН ІЗ ФОЛЬГИ, ТЕРМОМЕТР ДЛЯ М'ЯСА, 6 ДУБОВИХ ЧУРОК РОЗМІРОМ З КУЛАК (НЕ ЗАМАЧУВАТИ)

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Перемішайте усі інгредієнти пряної суміші.
  2. Покладіть грудинку на обробну дошку жиром нагору. Шар жиру повинен бути товщиною 1-1,5 см, зайве зріжте. Переверніть м’ясо, видаліть твердий жир і тонку шкіру (якщо є).
  3. Поступово змастіть м’ясо гірчицею, натріть пряною сумішшю. Накрийте та поставте в холодильник на 6-8 годин.
  4. Перекладіть грудинку в піддон жиром нагору.
  5. Підготуйте гриль-коптильню для непрямого слабкого режиму жару, дотримуючись рекомендацій виробника.
  6. Поставте піддон із грудинкою на грати гриля, підкладіть до вугілля дві дубові цурки. Коптіть грудинку 4-5 годин при 110-120 °С, доки внутрішня температура м’яса не досягне 75 °С. Щогодини додавайте по чурці. Підтримуйте у грилі-коптильні постійну температуру (110-120 °С). За необхідності підкладаючи вугілля.
  7. Коли внутрішня температура м’яса досягне 75 °С, м’ясо стане м’яким. Тепер можна зняти піддон з гриля (закрийте кришку, щоб зберегти жар). Полийте грудинку м’ясним соком і жиром. Зніміть м’ясо з піддону, ретельно загорніть його у два шари фольги Піддон вам більше не знадобиться.
  8. Помістіть м’ясо назад у гриль-коптильню і, не підкладаючи дров, продовжуйте готувати ще 2-3 години, поки температура в самій товстій частині грудинки не досягне 90 °С. Термометр повинен входити в м’ясо легко.
  9. Зніміть грудинку з гриля і, не розвертаючи, залиште
    на 1-2 години за кімнатної температури: так м’ясо збережеться теплим і стане ще ніжнішим.
  10. Обережно зніміть фольгу, намагаючись не пролити сік, що утворився. Перекладіть м’ясо на велику дошку, сік злийте і збережіть.
  11. При необхідності зріжте невеликий шматочок м’яса, щоб побачити напрямок волокон. Наріжте грудинку впоперек коном скибочками товщиною 3 мм, полийте їх м’ясним соком і подайте з соусом.

ІНГРЕДІЄНТИ

ДЛЯ ПРЯНОЇ СУМІШІ

  • 4 ч. л. великої морської солі
  • 2 ч. л. МОЛОТОГО чилі анчо
  • 2 ч. л. коричневого тростинного цукру
  • 2 ч. л. гранульованого часнику
  • 2 ч. л. меленої паприки
  • 1 ч. л. насіння селери
  • 1 ч. л. крупно меленого чорного перцю

 

  • 1 грудинка без кістки (2,5 кг), жир не зрізати
  • 4 ст. л. гірчиці
  • 500 мл готового соусу для гриля (за бажанням)
    Grill Master
    Ваш кошик порожнійПовернення до магазину