dish image 50

Буженина з соусом зі смородини

  • КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ

    НА 8 ПОРЦІЙ
  • ЧАС ПІДГОТОВКИ

    20 ХВИЛИН
  • РЕЖИМ СМАЖЕННЯ

    НЕПРЯМИЙ ЖАР ВІД СЕРЕДНЬОГО ДО СЛАБОГО (150-175 °С)
  • ЧАС СМАЖЕННЯ

    1/2-2 ГОДИНИ
  • ПРИНАДДЯ

    1 ДУБОВЕ ПОЛІНО ДОВЖИНОЮ 50 СМ І Товщиною 1О СМ

ПРИГОТУВАННЯ

  1. М’ясо змастіть невеликою кількістю оливкової олії, посоліть і поперчіть. Залишіть при кімнатній температурі на 30 хвилин, поки готуйте гриль і вугілля.
  2. Вугілля із заповненого на дві третини стартера для розпалювання вугілля розподіліть на третій частині решітки. Покладіть дубове поліно біля вугілля, але не на них. Деревина повинна повільно тліти, а не горіти. Якщо з’явиться полум’я, загасіть його водою з пульверизатора. Встановіть решітку для смаження і покладіть свинину кісточкою вниз, а м’ясом у напрямку вугілля. Смажте під кришкою в режимі непрямого середнього жару (приблизно 175 ° С протягом 45 хвилин).
  3. Через 45 хвилин підкладіть 8-10 вугільних брикетів, щоб підтримати необхідний жар. Розгорніть шматок свинини на 180 градусів, щоб кісточки були спрямовані у бік вугілля. Продовжуйте смажити під кришкою в режимі непрямого середнього жару, доки внутрішня температура м’яса не досягне 65 °С. Спека в грилі повинна поступово спадати та до кінця приготування становитиме приблизно 150 °С.
  4. Невелику каструлю зі всіма інгредієнтами соусу поставте на середній вогонь. Варіть соус, постійно помішуючи, до однорідної консистенції (ягоди повинні повністю розваритися). Зніміть із плити.
  5. Викладіть м’ясо на обробну дошку, накрийте нещільно фольгою і залиште на 15-20 хвилин. Потім розріжте шматок між ребрами на окремі відбивні та подавайте їх разом із соусом

ІНГРІДІЄНТИ

  • 1 шматок свинячої корейки на кістки (3,5-4 кг)
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 2 ч. л. крупної морської солі
  • 1 ч. л. свіжомеленого чорного перцю

ДЛЯ СОУСУ

  • 150 г конфітюру з червоної смородини
  • 125 мл кетчупу
  • 125 мл яблучного соку
  • 2 ст. л. яблучного оцту
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. віскі
  • 112 ч.л. пластівців червоного чилі
    Grill Master
    Ваш кошик порожнійПовернення до магазину