dish image 1

БУРГЕРИ З ЧЕРВОНИМ ВИНОМ НА ФОКАЧІ З РОЗМАРИНОМ

  • КІЛЬКІСТЬ ПОРЦІЙ

    НА 4 ПОРЦІЇ
  • ЧАС ПІДГОТОВКИ

    25 ХВИЛИН
  • РЕЖИМ СМАЖЕННЯ

    ПРЯМИЙ СИЛЬНИЙ ЖАР (230-290 °С) ТА ПРЯМИЙ СЕРЕДНІЙ ЖАР (175-230 °С)
  • ЧАС СМАЖЕННЯ

    10-14 ХВИЛИН

Приготування

  1. У каструлю з товстим дном налийте вино та насипте цукор. Уварюйте суміш на середньому вогні 20-25 хвилин до об’єму 120 мл. Зніміть соус із вогню та остудіть. Завдяки соусу з червоного вина бургери стають яскравими, соковитими та смачними (на фото такий бургер ліворуч).
  2. Ретельно перемішайте вершкове масло з дрібно нарізаним розмарином.
  3. Підготуйте гриль для роботи в режимі прямої спеки. Ретельно перемішайте усі інгредієнти бургерів. Сформуйте чотири бургери завтовшки 2 см. Зробіть у центрі кожного з них невелике заглиблення.
  4. Очистіть решітку гриля спеціальною щіткою. Готуйте бургери під кришкою в режимі прямого жару 8-1 0 хвилин, до середнього ступеня прожарювання. Кожні 2 хвилини поливайте їх винним соусом. Як тільки бургери легко відставатимуть від решітки, переверніть їх. В кінці приготування викладіть на бургери скибочки сиру і дайте розплавитися.
  5. Знизьте жар у грилі до середнього. Збризкайте скибочки помідорів оливковою олією, посоліть за смаком і готуйте на грилі в режимі прямого середнього жару 2-4 хвилини, до м’якості. Один раз переверніть. Фокаччу змастіть|змазати| маслом|мастилом| з розмарином, покладіть на гриль зрізом вниз і підсмажуйте 1 хвилину в тому ж режимі. На нижню половинку кожної фокаччі покладіть руколу, бургер, скибочку бекону і дві скибочки помідора. Накрийте другою половинкою булочки та подавайте.

Ингредиенты

ДЛЯ ВИННОГО СОУСУ

  • 500 мл вина Каберне Совіньйон
  • 1 ст.л. коричневого цукру

ДЛЯ ОЛІЇ З РОЗМАРИНОМ

  • 60 г розм’якшеного вершкового масла
  • 1 ст. дрібно рубаного свіжого розмарину

ДЛЯ БУРГЕРІВ

  • 700 г яловичого фаршу
  • 4 ст. л. винного соусу
  • 2 ч. л. великої морської солі
  • 1\2, ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 4 скибочки ементалю або гауди
  • 8 скибочок стиглих помідорів завтовшки 1 см
  • оливкова олія
  • крупна морська сіль
  • 4 коржі фокачча (основа для піци) розміром 1 2 х 1 2 см або 4 маленькі булочки фокачча, розрізати навпіл
  • 100 г ніжного листя руколи
  • 4 скибочки бекону, обсмажити
    Grill Master
    Ваш кошик порожнійПовернення до магазину